Forum Łódzka Grupa Off Roadowa Strona Główna
Autor Wiadomość
<    Free Style   ~   Przepisy ;p
Jackuzy
PostWysłany: Pon 13:44, 11 Maj 2009 
NO FEAR

Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 470
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Motonita


spadać ;]


[link widoczny dla zalogowanych]

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lionix
PostWysłany: Pon 15:13, 11 Maj 2009 
Gość





co to kurwa?
Powrót do góry
Paklak
PostWysłany: Pon 16:01, 11 Maj 2009 
Góral zdobywacz

Dołączył: 17 Sie 2008
Posty: 192
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Motonita


lol
herbata expresowa
Zagotować wodę przelać do szklanki w której znajduje się torebka. Do smaku dodać cukru wg uznania xD


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lionix
PostWysłany: Pon 21:43, 11 Maj 2009 
Gość





AAAaaAsaA Kurwa wiem ocb.

Ja tak robiłem 100 razy, ale jest kozacko

Więc tak, Bierzeta LODY!! najlepiej śmietankowe, ale co kto lubi
i bierzecie SNIKERSA naprzyklad *taki baton*

i tak, wkładata snikersa i lody do zamrażalnika czy jak to sie tam zwie na okokło godzine-dwie, az zajebiscie stwardnieje ;] kozacko ;]

potem wyjmujecie snikersa, wyciagacie z torby, w tym czasie wkladacie lody do np. pierkarnika czy gdzies, aby sie rozpuscily troszeczke

no to bierzecie tego snikersa, wkladacie do jakiejsc reklamówki, kladziecie na podlodze i....napierdalacie mlotkiem do schabowych...albo zwyklmym mlotkiem

bierzeta lody, wjebujecie do szklanki albo kubka, i mieszata jak pojebani zeby sie taka paćka zrobiła

wtedy wrzucacie kawaleczki tego rozjebanego snikersa, i mieszata ;d i jest taka snikersowo-lodowa paćka

i to jest ZAJEBISTE XDDDDDDDDD


takie cos



Ostatnio zmieniony przez Lionix dnia Pon 21:45, 11 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
speedek666
PostWysłany: Pon 22:09, 11 Maj 2009 
NO FEAR

Dołączył: 17 Sie 2008
Posty: 265
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Zgierz


Jajecznica by spidek.

Troche smalcu albo oleju.
Wrzucacie pokrojone mięso ( najlepiej boczek, ewentualnie kiełbase, szynke ). Smażycie, aż mięso bedzie miało kolorek. Potem dorzucacie ze 2 jajka ( no chyba ze duzo jecie, no to 3, 4 ile wam tam sie podoba). CZekacie chwile ( mieszacie oczywiscie cały czas ). I jajecznica gotowa.


Zal co to za temat


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jackuzy
PostWysłany: Wto 0:25, 12 Maj 2009 
NO FEAR

Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 470
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Motonita


Lol... pomyśleć ze to miał być tylko temat przetrwalnik dla tych dwóch linków do makaronu Very Happy ... lol Very Happy


Ale ok jak sobie dajemy przepisy to teraz makaron pene z tunczykiem w pomidorach ala Jackuzy Wink


Potrzebne są:
- Makaron Penne (rurki takie scięte na końcach zwane czasem piórami)
-Tuńczyk w puszce w sosie własnym (duże kawałki labo blok, w żadnym wypadku nie sałatkowy ;] )
- Puszka pomidorów szatkowanych (w lidluza 1,5zł Wink )
- Przecier pomidorowy (nie konieczne ale jak chcecie dużo sosu to przyda się)
- czosnek granulowany (dla zaoszczedzenia czasu)
- cebula (albo jedna średnia, albo suszona cebula która można kupić podobnie jak czosnek granulowany)
- Oliwa (może być olej, lepsza jednak oliwa z oliwek)
- Oliwki (ja preferuje zielone, moga byc czarne jak ktoś nie lubi zielonych)
- sól, pieprz, papryka słodka mielona, koniecznie BAZYLIA suszona.

I teraz tak:
Gotujemy wode, solimy i wrzucamy makaron. W czasie gdy makaron się gotuje do rondelka wlewamy około łyzki lub półtorej oliwy, podgrzewamy i na rozgrzaną wrzucamy poszatkowana cebulkę. Czekamy az się zeszkli i niektóre z kawałeczków zaczną się robić rumiane. Wtedy wsypujemy czosnku, nie nalezy go żałować bo czosnku nigdy za wiele Wink. Czekamy dosłownie chwilkę aż czosnek zacznie bulgotać Wink znaczy podskakiwać na oleju. Zalewamy wszystko pomidorami z puszki. Uwaga, rozgrzany olej wraz z pomidorami zabulgoce dość porządnie. mieszamy wszystko energicznie razem. Dolewamy przecier jeżeli chcemy go użyć. czekamy aż wszystko się zagotuje i dodajemy przyprawy. pół łyżeczki papryki, dużo bazylii, sól i pieprz wedle uznania. Ja jeszcze lubie dosypać czosnku wedle tego co mówiłem że nigdy go za wiele Wink. Mieszamy energicznie, zmniejszamy gaz i gotujemy. W miedzy czasie można pokroić oliwki na połówki oraz otworzyć i odsączyć z wody tuńczyka. Wiadomo ze cały czas należy doglądać makaronu, ale jako ze to oczywistość nie wspominałem o tym. Penne gotujemy na lekko twardo, nie rozgotowywać bo wyjdzie ciupa Wink. Gdy sos się nam zagęści, wrzucamy do niego oliwki, gotujemy minutę i wrzucamy tuńczyka ( nie krepować się ;D ) po wrzuceniu ryby oraz dokładnym wymieszaniu jej z sosem wyłączamy gaz. Sos jest gotowy Smile

Następnie nakładamy makaron i polewamy na środek sosem Wink jak ktoś lubi może sobie posypać taki sos startym serem wedle uznania Wink
Smacznego Very Happy

Taki makaronik jest bardzo dobrą potrawą jak zaprosiliście dziewczynę na romantyczną kolację, a chcecie byc bardziej oryginalni niz McDonalds Wink zawsze dobry i smakuje Smile tylko dowiedzcie się czy dziewczyna lubi tuńczyka i oliwki Very Happy jak nie lubi to spróbujcie ... może zasmakuje Very Happy Sos jest na tyle nie typowy że nie czuc w nim tuńczyka Wink jak ktoś nie wie ze tam jest ryba to zapewne tego nie poczuje.... Kilka razy się zdażyło ze ludzie nielubiący tuńczyka straszliiiiiwie zjadali sos, zajadali się nim chwalili i się nie orientowali ;D

Smile Very Happy następnym razem będzie ..... hmmmm zobaczymy Razz


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Jackuzy dnia Wto 0:27, 12 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lionix
PostWysłany: Wto 16:09, 12 Maj 2009 
Gość





speedek666 napisał:
Jajecznica by spidek.

Troche smalcu albo oleju.
Wrzucacie pokrojone mięso ( najlepiej boczek, ewentualnie kiełbase, szynke ). Smażycie, aż mięso bedzie miało kolorek. Potem dorzucacie ze 2 jajka ( no chyba ze duzo jecie, no to 3, 4 ile wam tam sie podoba). CZekacie chwile ( mieszacie oczywiscie cały czas ). I jajecznica gotowa.


Zal co to za temat


o dzieki, bo nie umiem robic yayecznicy, a czasem mam ochote se wjebac a starej nie ma buahahahah xDDDD

ja to lubie se posolić


@@@@

teraz noobowska kiełbacha z pieca by lionix lubie wpierdalać to


to tak, ustawiam se piekarnik (elektroniczny, termoobieg, cokolwiek to jest) na MAX na 30 minut, w tym czasie biore kiełbase xD kroję ją tak jak na grila lol xD biorę trochę tej mielonej papryki, posypuje, wsadzam, czekam, wpierdalam ;] z keczupem ;] xDDD


Ostatnio zmieniony przez Lionix dnia Wto 16:10, 12 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
speedek666
PostWysłany: Wto 16:27, 12 Maj 2009 
NO FEAR

Dołączył: 17 Sie 2008
Posty: 265
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Zgierz


Kiełbasa by Spidek

Kroimy w poprzek paseczki ( żeby ladnie w środku sie podsmarzyła ). Podpalamy patelnie z niedużą ilośćią tłuszczu ( smalec, olej ).
Wrzucamy kiełbase. Przykrywamy pokrywką, ustawiamy palnik na wolny ogień. Co jakis czas otwieramy i przekręcamy kiełbaske aż stwierdzimy ze jest odpowiednio upieczona. Di END


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jackuzy
PostWysłany: Wto 16:27, 12 Maj 2009 
NO FEAR

Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 470
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Motonita


A może najpierw wyjmij ją z pieca zanim ją wpierdolisz z keczupem? Razz Razz


Heheh przepis na pocorn by jackuzy...

Kupujesz popcorn do mikrofali, bierzesz torbe rozginasz ją na boki, wsadzasz do microfali na 5 minut aż przestanie strzelać, wyłaczas zmikrofale, wyciagasz popcorn w torbie, otwierasz torbe i wpierdalasz Razz

Pasuje??


Co do Jajecznicy to dobra jest jajecznica z pomidorami Smile nic skomplikowanego... na masło roztopione na patelce walisz mieszankę jajek i pokrojonych pomidorów na rozgrzany tłusZcz, mieszasz aż będą miały konsystencję ci odpowiadającą.... pieprzysz, solisz paprykujesz i co tam chcesz i gotowe Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
speedek666
PostWysłany: Wto 16:28, 12 Maj 2009 
NO FEAR

Dołączył: 17 Sie 2008
Posty: 265
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Zgierz


Popcorn by spidek

Kupujemy popcorn do smażenia.
Wrzucamy na patelke gdzie jest troszke tłuszczu ( oleju ). Przykrywamy, jak już przestanie strzelać otwieramy , no i wpierdalamy Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jackuzy
PostWysłany: Wto 16:31, 12 Maj 2009 
NO FEAR

Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 470
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Motonita


Popcorn by pojebany....

Bierzesz kolbę świeżej kukurydzy, kładziesz na słońce az wyschnie (jak zgnije zaczynasz od nowa) jak wyschnie łuskasz ziarna.... wyłuskane ziarna rzucasz na rozgrzaną na słońcu maskę samochodu ojca polaną wcześniej olejem słonecnzikowym.... gdy zaczną strzelać łapiesz ziarna w zeby i zjadasz....

smacznego Razz


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lionix
PostWysłany: Wto 22:15, 12 Maj 2009 
Gość





jak tak zrobisz stawiam ci piwo
Powrót do góry
Jackuzy
PostWysłany: Wto 23:01, 12 Maj 2009 
NO FEAR

Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 470
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Motonita


taa żebym polał tym piwem poparzoną gębę Very Happy Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 1 z 1
Forum Łódzka Grupa Off Roadowa Strona Główna  ~  Free Style

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach